Чай і кава - ранковий ковток енергії
Що собою являє чашка кави: смак, аромат, бадьорість, час подумати, скласти план на день, просто помріяти. А що стосується користі? Користь від такого початку дня грандіозна. У каві містяться такі речовини, як алкалоїди, які надають смак, аромат і бадьорість. Кофеїн - один з них. Саме він відповідає за ту бадьорість і заряд енергії, яку Ви отримуєте. Другий - трігонеллін. Він відповідає за смак і аромат Вашого напою. Так ось, і смак, і заряд бадьорості залежить від якості вживаної кави (суміші) і правильності приготування. Кавові зерна сповна віддають всі корисні речовини під час приготування в кавомашині. Еспресо, приготований за допомогою такого апарату, буде не тільки корисний, але і дуже смачний. Кофеїн виділяє дофамін - фермент, який відповідає за почуття радості й задоволення. Так що, кава не тільки покращує Ваш стан, а й піднімає настрій.
Якщо Ви віддаєте перевагу починати свій ранок з чашечки чаю, поговоримо зараз саме про нього. Чай це напій, приготований з чайного листа. Залежно від ферментації, чай може бути чорний, зелений, оолонг і т.д. У чаї також міститься кофеїн, але на відміну від кави, його дія м'якше. У чаї досить багато антиоксидантів, таких як кахетін, вітамін С, Вони сприяють зниженню холестерину, поліпшення імунітету, поліпшенню шкіри, зниження алергії. Чай покращує кровопостачання, що в свою чергу сприяє поліпшенню працездатності та мислення в цілому.
Звичайно, у всьому потрібно знати міру. І кава, і чай приносять користь нашому організму, якщо вживати не більше 2-3 чашок і того, і іншого, вибирати тільки якісну продукцію і дотримуватися правильної рецептури заварювання.
Насолоджуйтесь кавою, чаєм і новим днем! Доброго ранку!
Схожі статті
Чайні традиції та церемонії. Як все починалось...
Як же багато складено легенд про чай, але по цей час ніхто не знає які з них правдиві, а які ні. Люди відкрили чай близько п'яти тисяч років тому. Принаймні перші документи зі згадкою цього напою датуються саме цим часом. Але повернімося до легенд. Ми розповімо вам саму романтичну з усіх.
Кава Illusione. Історія бренду.
Щоб розкрити потенціал кавового зерна — потрібні знання, талант обсмажчика і якісне обладнання. Обсмаження кави не дарма називають твором мистецтва. Перш ніж налагодити виробництво, потрібно немало часу, сил і старань, величезних фінансових вкладень.
Ідейним натхненником проєкту і провідним обсмажчиком став Єгор Полянський, Чемпіон України з Кап-Тестінгу-2012. А також кваліфіковані фахівці - Ігор Ворник і Тетяна Жук, які навчалися мистецтву обсмажування в Інституті Кави в Іспанії (Instituto Español de Cafe). Це один з кращих освітніх центрів, сертифікований SCAE. На основі отриманих знань та навичок був обраний оптимально відповідний параметрам обсмаження ростер Ghibli R-15 від Сoffee Tech Еngineering (Ізраїль).
Скажи, який ти п'єш чай і я скажу, хто ти!
Наші переваги у виборі напоїв можуть дуже багато розповісти про нас і наш характер. У цій статті ми поговоримо про чай, точніше про те, що обраний сорт чаю говорить про Вашу особистість.