Кава в зернах illusion Kenya Kirinyaga 200г
Смак | темні ягоди, лайм, фундук |
Баланс смаку | кругле тіло середньої щільності. Цитрусова кислинка доповнена соковитою солодкістю та горіховою гірчинкою |
Склад кави | 100% арабіка |
Сорт зерна | Кенія |
Висота зростання | 1500 - 1800 м |
Регіон зростання | Kirinyaga |
Обробка зерна | мита |
Обсмаження | еспресо |
Упаковка | упаковка із зип застібкою |
Вага нетто | 200г |
Країна виробник | Україна |
Даний лот — це суміш різних лотів кави, ретельно відібраних відповідно до профілю чашки, з регіону Кірінь’яга в Кенії. Цей регіон широко відомий завдяки своїм вулканічним та родючим ґрунтам, що забезпечує високий рівень кавової сировини. Фермери, які виробляють каву, доставляють свої кавові вишні на фабрики в рамках фермерських кооперативів. Такий підхід дозволяє чітко стандартизувати виробництво та уникнути помилок в основних процесах.
Процес обробки
Кавові вишні збираються вручну в періоді жовтень – грудень. Сортування вишні здійснюється, щоб гарантувати використання лише найкращої вишні та видалення ягід нижчої якості. Класичний метод обробки чітко контролюється на всіх етапах. Загальний час ферментації в тенах з водою займає 36 годин, після ягоди промиваються та переносяться на «африканські сітки» аби їх вологість опустилась до 11-13%. Часто зона сушіння кави накривається тіньовими навісами, аби не допустити швидкого висушування. Після кава «відпочиває» та додатково сортується.