Дріп-бокс illusion El Mirador Strawberry (55г)
Смак | полуниця |
Баланс смаку | приємна ягідна кислотність, середня солодкість, мінімальна гіркота |
Склад кави | 100% арабіка |
Сорт зерна | Колумбія |
Висота зростання | 1550 - 1750 м |
Регіон зростання | Huila |
Обробка зерна | натуральна+Naturra Strawberry |
Обсмаження | фільтр |
Упаковка | Дріп-бокс |
Вага нетто | 55 г |
Країна виробник | Україна |
El Mirador — ферма Елкіна Гузмана, чия родина вже понад 70-років займається виробництвом кави. 12 з них вони з особливою відданістю досліджують технології обробки.
El Mirador розташована в муніципалітеті Палестина, в селі Ель Портал, в околицях заповідника Помпея в долині річки Магдалена. Площа ферми – 32 га, більшість з яких засаджені екзотичними сортами кави, такими як Catiope, Mokka, Tabi, Geisha, Orange, Striped і Pink Bourbon, а 2 га займає Caturra, що використовується для експериментів з обробкою.
Елкін Гузман стандартизував робочий процес і процеси обробки, які використовуються на цій фермі, щоб забезпечити послідовність і контроль якості на кожному кроці. Він дуже уважний до деталей і застосовує інноваційні підходи до ферментації, включаючи різноманітні методи обробки, такі як Coffee Maceration, Lactic та Acetic Natural.
Натуральна обробка з полуничною ферментацією
Відібрану кавову вишню поміщають у пластикові бочки, де вона проходила початкову ферментацію. 150 кг вишні залишили герметично закритими на 60 годин, щоб активувати мікроорганізми та вивільнити CO2.
Після цього в бочки додається закваска, підготована попередньо за допомогою ферментації кави з полуницею, у співвідношенні 10 літрів на бочку та залишається на 270 годин.
Загалом процес ферментації триває 330 годин. Після цього часу кава виймається з бочок і переноситься в зону сушіння. Її розкладають тонким шаром і перші 3 дні не перемішують, а потім роблять це кожні 3 години поки вишні не висохнуть і вологість в них становитиме від 10,5 до 11%.
Після цього ягоди збирають в мішки та зберігають так кілька місяців. На останньому етапі – кава відправляється в халлер для видалення всіх верхніх шарів. Кінцевий продукт упаковується в джутові мішки із захистом GrainPro і відправляється на експорт.
Рецепт приготування:
1. Оберіть високий посуд для того, щоб дріп-пакет не торкався готового напою. Відкрийте дріп-пакет за лінією відриву, зафіксуйте його за краї чашки.
2. Залийте воду у дріп-пакет до верху ( 1/3 загального об'єму води) та дайте повністю стекти. Повторіть ще 2 рази.
3. Насолоджуйтесь смачною кавою.
Параметри для ідеального приготування:
Температура води: 95-98°С
Об'єм води: 150-180мл