Кава в зернах illusion Kenya Kiambu Kirura AА 200г
Смак | ожина, ваніль, солодкий томат |
Баланс смаку | приємна ягідна кислотність, підкріплена фруктовою солодкістю, тіло середньої щільності |
Склад кави | 100% арабіка |
Сорт зерна | Кенія |
Висота зростання | 1700-1800 м |
Регіон зростання | Kiambu |
Обробка зерна | мита |
Обсмаження | фільтр |
Упаковка | упаковка с зіп застіжкою |
Вага нетто | 200 г |
Країна виробник | Україна |
Станція обробки Муріранйа розташована в районі Мугоірі, округ Муранга. Округ Муранга – один із п’яти округів Центрального регіону Республіки Кенія.
Станція обробки Kirura була заснована 1988 року місцевими фермерами. Kirura – одна з 13 станцій, що входять до складу Komothai FCS. Усі ферми, які постачають зерно на станцію, розташовані в окрузі Кіамбу.
Цей регіон має екваторіальний тип клімату з багатими вулканічними червоними ґрунтами. Сільське господарство є основним джерелом доходу, а чай і кава є основними товарними культурами. Кіамбу знаходиться прямо на схилах гір Абердаре.
Процес обробки:
Основний збір урожаю триває в період з жовтня по грудень. Збір відбувається виключно вручну. Відразу після збору фермери доставляють кавову вишню на станцію обробки.
Там її сортують, депульпують і відправляють у спеціальні танки на ніч для вологої ферментації. Після цього парчмент промивається в спеціальних каналах для очищення від залишків мусиляжу.
Останнім етапом є сушіння: оброблений парчмент сушиться на африканських ліжках на сонці протягом 8-12 днів. Далі кавові зерна відправляються на зберігання, халлінг і сортування.
Кенійська кава класифікується за розміром. Маркування даного зерна АА – це зерна, скрін (розмір) яких 18+.