БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Кава в зернах illusion Guatemala Rio Azul 1кг

  • Кава в зернах illusion Guatemala Rio Azul 1кг
Смак суниця, виноград, ірис, кленовий сироп
Баланс смаку тіло середньої щільності з насиченою ягідною кислинкою, довгим солодким тілом та приємною гірчинкою
Склад кави 100% арабіка
Сорт зерна Гватемала
Висота зростання 1500 - 1800 м
Регіон зростання Huehuetenango
Обробка зерна мита
Обсмаження епресо
Упаковка упаковка із зип застібкою
Вага нетто 1 кг
Країна виробник Україна

Цей лот походить з кооперативу Rio Azul в муніципалітеті Huehuetenango, Гватемала. Регіон розташований біля підніжжя хребта Cuchumatanes – найвищого невулканічного гірського масиву в Центральній Америці. Суміш теплих та прохолодних повітряних потоків захищає територію від морозів, створюючи сприятливі умови для зростання кави на висоті до 2000 м.н.р.м. Регіон характеризується вапняковим ґрунтом, з відносно високим рівнем pH, який впливає на кислотність чашки. Кава з Huehuetenango вважається однією з найякісніших у Гватемалі.


Rio Azul об’єднує 400 сімейних ферм, що займають в середньому 0,8 га. Крім кави місцеві фермери також вирощують кукурудзу та бобові для власного споживання. Через обмежені ресурси для переробки кави виробники уклали партнерство з UnitradeCoffee – експортною компанією, яка керує станцією обробки в Huehuetenango.


Процес обробки


Збір врожаю припадає на грудень-березень. Весь процес збору є ручним та контрольованим аби отримати максимально якісну сировину для подальшої роботи. Митий спосіб обробки полягає в очищенні зерна від м’якоті одразу після збору врожаю.


Щойно зібрані ягоди приймають на станції та вже зранку наступного дня починається обробка. Каву відправляють на млин для промивання і ретельно перемішують. Ягоди, які спливають на поверхню, викидають, оскільки, вони сигналізують про пошкодження або дефект зерна. На наступному етапі зерно очищають від м’якоті за допомогою спеціального устаткування — депульпатора.


Наступним етапом є завантаження депульпованого зерна в спеціальні тени для ферментації. Заливається вода, та процес ферментації триває 72 години. Коли підходить час ягоди промивають водою, та відправляють на досушку у спеціальні сушильні шафи. Сушка відбувається до моменту, поки вологість зерна не опуститься до 12 %.


Зерну дають «відпочити» до 2-х місяців, аби стабілізувати вологість.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре
  • Виробник: Illusion
  • Артикул: 0016001301
  • 1 350.00грн