Кава в зернах illusion Ethiopia Yirgacheffe Reko 1кг
Смак | малина, абрикос, лемонграс |
Баланс смаку | соковита цитрусова кислотність, легке тіло |
Склад кави | 100% арабіка |
Сорт зерна | Ефіопія |
Висота зростання | 1850 – 2100 м |
Регіон зростання | Кочере, Іргачіфф |
Обробка зерна | мита |
Упаковка | упаковка із зип застібкою |
Вага нетто | 1 кг |
Країна виробник | Україна |
Це ефіопська арабіка класу спешалті митої обробки із плантацій регіону Іргачефф, підрегіон Кочере, які знаходяться поблизу станції обробки Реко.
Більшість кавових дерев із цього регіону належить до специфічного різновиду для даної місцевості під назвою Куруме. Висота зростання кавових дерев 1850 – 2100 метрів над рівнем моря.
Станція миття обробки Реко заснована у 2001 році та розташована в провінції Кочере, регіон Іргачефф. Вона отримала назву на честь високої та крутої гори Реко, назва якої в перекладі з мови Афаан Оромо означає "виклик", що є досить символічним для власників станції обробки, адже вони прагнуть виробляти кращу каву в Іргачефф.
Збирання врожаю здійснюється з другої половини жовтня до середини січня. Близько 850 фермерів доставляють на станцію врожай. Завдяки ручному збору та ретельному сортуванню тільки стиглі ягоди потрапляють на подальшу обробку.
Процес обробки:
Кава на станції обробки додатково сортується та промивається водою із сусідньої річки. Після чого ягоди депульпують і парчмент занурюють у резервуари для ферментації на 36-48 годин залежно від погодних умов.
Після завершення процесу ферментації зерна в пергаментній оболонці промивають і сортують за щільністю промивних каналах.
Далі кавове зерно сушиться на "африканських ліжках" протягом 10-12 днів. Загалом на станції Реко встановлено 120 африканських ліжок.