Дріп-пакет illusion Costa-Rica Cordillero Del Fuego (11г)
Смак | кориця, яблуко, апельсин, карамель |
Баланс смаку | щільне тіло, висока солодкість та помірна кислотність |
Склад кави | 100% арабіка |
Сорт зерна | Коста-Ріка |
Висота зростання | 1600-1750 м |
Регіон зростання | П’єдедас-сюр, Сан-Рамон, Алахуела і Тарразу |
Обробка зерна | анаеробна ферментація |
Обсмаження | фільтр |
Упаковка | Дріп-пакет |
Вага нетто | 11г |
Країна виробник | Україна |
Ферма «Кордильєра де Фуего» була заснована у 1984 році біля м. П’єдадес Сур, що у кантоні Сан-Рамон, провінції Алахуела. Засновник ферми Луїс Едуардо Кампос постійно шукає нові та інноваційні шляхи, щоб покращити виробництво кави. Десять років тому він мріяв зробити анаеробну ферментацію з метою вилучення природного аромату кави через контрольовані процеси ферментації. Після 6 років досліджень та випробувань йому це вдалося. Унікальні аромати цього мікролоту, які з’явилися завдяки його обробці, здивують вас яскравістю смаку.
Дон Луїс також прогресивний у своїй фермерській практиці. У 2017 році
він приєднався до NAMA (національно відповідних заходів щодо пом’якшення
наслідків виробництва ), мета програми — різко скоротити викиди
парникових газів в межах кавового сектору. В рамках програми NAMA,
Кордильєра де Фуего здійснила кілька невеликих проєктів для зменшення
споживання води. Найбільшим проєктом була установка сонячних панелей,
які постачають 100% енергії головного офісу і 50% енергії станції
обробки.
Процес обробки
Процес обробки кави починається з ручного збору дуже зрілих кавових вишень, які мають ступінь Брікса біля 26 (вимірювання вмісту цукру). Вишні з високим вмістом цукру дозволяють досить довго підтримувати анаеробну ферментацію. Кавові вишні очищаються і в мусіляжі поміщаються в цистерни з нержавіючої сталі, запобігаючи потраплянню кисню у середину, де й проходить анаеробний процес бродіння. Процес ферментації розвивається в унікальній серії кислот, таких як молочна та яблучна, які утворюють дуже складний та довершений аромат. Після процесу ферментації, кава висушується на сонці.
Рецепт приготування:
1. Оберіть високий посуд для того, щоб дріп-пакет не торкався готового напою. Відкрийте дріп-пакет за лінією відриву, зафіксуйте його за краї чашки.
2. Залийте воду у дріп-пакет до верху ( 1/3 загального об'єму води) та дайте повністю стекти. Повторіть ще 2 рази.
3. Насолоджуйтесь смачною кавою.
Параметри для ідеального приготування:
Температура води: 95-98°С
Об'єм води: 150-180мл