БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Способи приготування кави

Каву, як напій люди для себе відкрили досить давно. Для нас назавжди залишиться таємницею з чого почалося пізнання цього напою, хоча легенд досить багато і кожна з них може бути правдою. З тих давніх пір кава поширилась по всьому світу, і сьогодні ми маємо можливість насолодитися цим чарівним напоєм в будь-якому куточку світу і всюди він буде приготовлений по-різному. В основі будь-якого способу приготування кави лежить використання гарячої води для вилучення з мелених зерен смако-ароматичних компонентів. Сьогодні відомо дуже багато способів заварювання кави, але ми поговоримо про таких як: еспресо, кава в турці, аеропресс, френч-прес і пуровер.


Еспресо


Це метод приготування кави, який полягає в проходженні гарячої води, температура якої 88-92 ° C через порцію меленої кави 10-24г під тиском 15 бар в кавомашині, У такий спосіб Ви отримуєте чашку кави об'ємом 25-30мл з вмістом кофеїну 60-90мг. Особливістю цього способу є ідеальне поєднання смакоароматичних і бадьорять речовин в чашці. Цей метод придумали італійці, назва походить від слова «швидкий», адже правильні еспресо готується всього лише 25 секунд. Сьогодні дуже широкий вибір кавових апаратів, тому вибрати ідеальну саме для Вас не складе труднощів.




Кава по-східному


Це швидше за все найдавніший метод заварювання кави. Для нього використовується турка (джезва, ібрік) - це посудина, виготовлений з міді з широким дном і вузьким горлечком, завдяки чому кавова піна закриває кавовий напій, як пробка. У турку засипається 6-7г кави тонкого помелу і заливається водою. Далі турка ставиться на розігрітий пісок і за рахунок широкого дна температура напою рівномірно підвищується до значення 96-98 ° C, час екстракції становить 5-7 хвилин, а обсяг напою на виході 50-60мл. Приготування кави в турці можна назвати досить трудомістким процесом, але він має безліч шанувальників. Вміст кофеїну коливається від 80-100мг на порцію.




Аеропрес


Аеропрес - це альтернативний спосіб заварювання кави. Сам апарат являє собою великий шприц, з якого під тиском виходить кавовий напій. Беремо 16-17г (це на одну чашку) кави трохи крупніше середнього помелу і засипаємо в колбу аеропреса, заливаємо водою, температура якої 80-87 ° C і заварюємо близько 2-х хвилин. Перевертаємо, встановлюємо над чашкою і тиснемо на поршень. Чашечка ароматного напою готова! Вміст кофеїну приблизно 75-100мг на порцію.


Френч-прес


Дуже зручне і практичне пристосування для готування кави методом настоювання і віджимання. Френч-прес часто використовують в проведенні професійних каптестінгів, через те, що він дозволяє максимально розпробувати смак різних сортів кави. У колбу френч-преса засипається 15-20г кави грубого помелу, заливається водою температурою 92-96 ° C і настоюється 3-5 хвилин. Далі опускається поршень, відокремлюючи кавову гущу від напою. Вміст кофеїну в такому напої досить високий 40-160мл.




Пуровер


Цей спосіб заварювання прирівнюють до чайної церемонії. Смак кави виходить природним, в ньому можна відчути всі нотки та відтінки. Беремо кави 25г середнього помелу, засипаємо його в лійку з паперовим фільтром і дуже акуратно, тонкою цівкою по спіралі заливаємо водою, температура якої 92-96 ° C протягом 5-8 хвилин. У приготуванні такого кави багато нюансів: спеціальні чайники й воронки, фільтр, помел кави, температура води та швидкість, з якою вона проходить через каву, повинні бути ідеальними. Але смак, яким володіє напій, Вас вразить!



Який би спосіб Ви для себе не обрали, важливо пам'ятати, що на смак впливає якість суміші та води, які Ви використовуєте!


Експериментуйте і Ви знайдете саме свій купаж і свій смак!

Схожі статті

Де зростає чай та як його збирають?

Де зростає чай та як його збирають?

Чай випадково виявили в Китаї кілька тисяч років тому. За час, що минув з тої пори, він став одним з найулюбленіших напоїв на землі, а його виробництво - однією з найбільших галузей промисловості у світі.

Можна сказати, що чай у своїй еволюції досяг досить багато чого. Для багатьох з нас чай - це спосіб життя. П'ємо ми його в ході чайної церемонії або за звичкою, заварюємо ми листя або непримітний пакетик - багато хто з нас вважають, що день не почався, поки ми не випили хоча б одну чашку чаю.


Кава Illusione. Історія бренду.

Кава Illusione. Історія бренду.

Щоб розкрити потенціал кавового зерна — потрібні знання, талант обсмажчика і якісне обладнання. Обсмаження кави не дарма називають твором мистецтва. Перш ніж налагодити виробництво, потрібно немало часу, сил і старань, величезних фінансових вкладень.

Ідейним натхненником проєкту і провідним обсмажчиком став Єгор Полянський, Чемпіон України з Кап-Тестінгу-2012. А також кваліфіковані фахівці - Ігор Ворник і Тетяна Жук, які навчалися мистецтву обсмажування в Інституті Кави в Іспанії (Instituto Español de Cafe). Це один з кращих освітніх центрів, сертифікований SCAE. На основі отриманих знань та навичок був обраний оптимально відповідний параметрам обсмаження ростер Ghibli R-15 від Сoffee Tech Еngineering (Ізраїль).

Рекомендовані

Зернова кава Blasercafe Lilla & Rose 250г

Зернова кава Blasercafe Lilla & Rose 250г

Цей букет має чудово збалансований смак з чітко вираженими відтінками солодощі. Яскраві квіткові й ф..

380.00грн