БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Колекція лист Цейлону: огляд

Якщо Ви хочете купити якісний чорний чай й не прогадати з вибором, то неодмінно потрібно зупинитися на цейлонському листовому чаї!


Шрі-Ланка (Цейлон) є колискою самого знаменитого у світі чаю! Відтоді, як чайне дерево завезли на острів в далекому 1824 році, почався новий виток світової чайної індустрії. В наші дні Шрі-Ланка є одним з найбільших експортерів чаю на світовому ринку. Цейлонський чай визнаний еталоном якості та в основному представлений чаями середньої якості, вирощеними на невеликих і середніх висотах.


У нашій статті піде мова про високосортні чаї - елітні плантаційні сорти, які вирощуються в невеликих обсягах на в високогірних районах острова. Ці чаї преміум-класу представлені в Колекції Лист Цейлону ТМ Basilur. Ува, Дімбула, Рухуну, Нувара Елія, Канді та Раделла - кожен сорт цейлонського чаю Basilur, має багатий неповторний смак. На нашому сайті можна замовити та купити будь-який чорний і зелений чай з даної колекції в подарунковій або картонній упаковці. Зупинимося на кожному з них докладніше.



Чорний чай Ува


Чай Ува визнаний найпопулярнішим сортом у світі. Плантації Ува розкинулися на південному сході країни на високогірних схилах 1200-1500 метрів над рівнем моря. Саме в цьому райському куточку під захистом холодних і сухих вітрів ростуть легендарні сорти чаю. Найсмачніші сорти елітного чорного чаю збирають з початку літа до початку жовтня.

Цейлонський чорний чай з плантації Ува володіє терпким смаком з яскравими квітковими відтінками, настій має насичену палітру відтінків - від темно-червоного до мідно-коричневого кольору. Варто зазначити, що цей міцний чорний чай неймовірно корисний для здоров'я: тонізує, підвищує імунітет, допомагає полегшити спазми при хворобах шлунка. Регулярно вживаючи чай Ува після прийому їжі, ви знизите рівень холестерину в крові, і мінімізуєте ризики захворювання на цукровий діабет.


Чорний чай Дімбула


Класичний чай Дімбула вирощується на однойменній плантації острова Шрі-Ланка, розташованої в західній частині острова. Чай вирощують на висоті 1000-2000 м. Перші плантації були закладені ще в 1870 році. Чай Дімбула визнаний одним з кращих цейлонських чаїв. Прохолодний клімат і мусони допомагають набути напою яскравий смак, який варіює від насиченого до делікатного із середньою міцністю. Відмінною особливістю є яскравий колір настою, При заварюванні він має червоні відтінки, дивовижний смак та приємний аромат.


Чорний чай Нувара Елія


Елітний чорний чай Нувара Елія вирощується в однойменній частині острова Цейлон на висоті 2500-2800 м над рівнем моря. Він визнаний одним з найпопулярніших сортів класичного чорного чаю. Саме в цьому районі острова вперше були закладені чайні плантації Шрі-Ланки. Це місце називають «містом світу». Високогір'я, хвойна рослинність і прохолодне повітря надають чаю особливі смакові якості. Плантації оточені гаями кипарисів та евкаліптів, таке вигідне сусідство ще на ранніх стадіях росту чайного листа насичує його ферментами та вітамінами. Незначні перепади температури, склад ґрунту і вологість складають в комплексі еталонні умови для вирощування благородного напою. Чай Нувара Елія відрізняється світлим золотисто-червоним відтінком, неперевершеним м'яким смаком і ніжним ароматом.



Чорний чай Канді


Перші чайні плантації з'явилися на Канді ще в кінці 19 століття. Завдяки кліматичним умовам в даному регіоні чай культивується цілий рік. Плантації розміщені на висоті 600-1400 метрів над рівнем моря. Чайне листя збирають рано вранці, як правило, жінки. Для того, щоб зробити 1 кг чаю, необхідно зібрати 4 кг листя.

Цей чорний листовий чай виділяється своїм приємним, солодкуватим смаком, досить насиченим і міцним. Багато прихильників цього напою радять додавати в нього молоко для пом'якшення букета.


Чорний чай Рухуна


Плантації Рухуна розташовуються на південно-східній частині острова на висоті 700 метрів над рівнем моря. Цей регіон ідеальний для культивування преміального чаю: сприятливий клімат, урожайний ґрунт й оптимальна кількість опадів.

Чай з плантації Рухуна виділяється на тлі інших різновидів своєю міцністю та терпкістю, тонізуючим ефектом. Заварений напій має інтенсивний темний колір і запашний аромат з яскравими нотами квітів. Щодня випиваючи чашку міцного чорного листового чаю Рухуну, ви значно знизите ризики виникнення серцевого нападу.


Зелений чай Раделла

На останок ми залишили єдинийзелений чай в колекції ТМ Basilur «Лист Цейлону» - чай Раделла. Його вирощують на високогірних плантаціях Нувара Елія на висоті 1200 м. в оптимальних для чайного дерева кліматичних умовах.

При заварюванні Раделла має світло-зелений колір настою, ніжний трав'янистий, квітковий аромат, легку гірчинку і терпкість у смаку.

Схожі статті

Найкращий смак у кращого чаю! Чай ТМ Basilur отримав нагороду на GREАT TASTE awards 2021

Найкращий смак у кращого чаю! Чай ТМ Basilur отримав нагороду на GREАT TASTE awards 2021

Що може бути престижнішим, коли твій продукт високо оцінюють 355 незалежних суддів? Особливо якщо у конкурсі беруть участь 14 113 товарів. Масштаб такого заходу зачаровує.

GREАT TASTE awards - щорічна премія у сфері продуктів харчування та напоїв. З 1994 року незалежні судді оцінюють винятково смак представлених товарів.