БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Як впливає країна зростання кави на її смак?

У світі існують тисячі сортів кави. Кожен з них відрізняється смаком, ароматом, насиченістю, розміром зерна, технологією вирощування та іншими характеристиками. Південна і Центральна Америка, Африка, Азія - основні країни, де вирощують кавові дерева. Але як же країна вирощування може вплинути на смак кави у вашій чашці?


Колумбійська кава




Колумбія вирощує каву досить давно і у них це непогано виходить за рахунок родючих грунтів і доброго клімату. У цій країні кавовими плантаціями володіють в основному маленькі господарства, що безсумнівно підвищує якість продукту. Плантації найчастіше знаходяться в тіні інших, більш рослих дерев, це дозволяє захистити ніжні кавові листочки від прямого сонця і хвороб. Саме тому колумбійський сорти славляться своєю неперевершеною кислинкою.


Бразильська кава


Бразилія не може похвалитися високогір'ями, тому плантації знаходяться на пагорбах або зовсім на рівнинах. Бразильці вважають за краще сухий метод обробки кавових зерен, тому що він досить дешевий і швидкий. Тому бразильська кава міцна і проста. Ці сорти ідеально підійдуть для ранкового еспресо, особливо з огляду на, що в Бразилії вирощують і арабіку, і робусту. Також арабіку використовують основою для кавових купажів. У смаку такої кави не буде кислинки, але, якщо ви любите кавову гіркоту, тоді бразильські сорти припадуть вам до смаку.


Ефіопська кава 




Ви напевно не раз чули, що Ефіопія є кавовою колискою. У цій країні вперше знайшли кавові дерева і приготували з них ароматний напій. Кавові плантації знаходяться в основному на високогір'ї. І велика їх частина зростає майже без втручання людини, так що ефіопську каву цілком можна вважати дикорослинною. В цьому і є її первозданна краса. На території країни вирощується багато сортів, але головна особливість їх полягає в смаку: переважання фруктових ноток з відтінками спецій. Заварювати їх можна по-різному, але смак правильно приготованої ефіопської кави точно підкорить вас.


Індійська кава


Індія Плантейшн - поширений індійський сорт кави. Її смак нагадує гіркий шоколад. Також, необхідно оцінити ще один дивовижний індійський сорт кави - Монсунд Малабар. Його унікальність лежить в особливій обробці, яку назвали «мусонною» на честь мусонних вітрів. За часів вітрильного мореплавства, зерна подорожували тижнями на кораблях і здобували жовтуватий колір і особливий присмак. Тепер, щоб досягти таких результатів, зерна запаковують в мішки та зберігають у сараях. Під час мусонних вітрів зерна вбирають в себе вологу і збільшуються в розмірі, набуваючи бронзового відтінку.


В'єтнамська кава





В'єтнам став кавовим лідером зовсім недавно, але вже може похвалитися відмінними сортами арабіки та робусти. До речі, саме в'єтнамська робуста найчастіше надає вашому напою міцність та гіркоту, яка обволікає. В'єтнамська кава є унікальною за своїми характеристиками. Її легко впізнати за насиченою нотою какао і гіркого шоколаду, так чудово підкресленою відтінками вершків і ванілі.


Тепер ви знаєте трохи більше про улюблений продукт. Каву з цих країн можна зустріти як в моносортах, так і в купажах. І кожна з них буде по-своєму смачна!

Схожі статті

Кава Illusione. Історія бренду.

Кава Illusione. Історія бренду.

Щоб розкрити потенціал кавового зерна — потрібні знання, талант обсмажчика і якісне обладнання. Обсмаження кави не дарма називають твором мистецтва. Перш ніж налагодити виробництво, потрібно немало часу, сил і старань, величезних фінансових вкладень.

Ідейним натхненником проєкту і провідним обсмажчиком став Єгор Полянський, Чемпіон України з Кап-Тестінгу-2012. А також кваліфіковані фахівці - Ігор Ворник і Тетяна Жук, які навчалися мистецтву обсмажування в Інституті Кави в Іспанії (Instituto Español de Cafe). Це один з кращих освітніх центрів, сертифікований SCAE. На основі отриманих знань та навичок був обраний оптимально відповідний параметрам обсмаження ростер Ghibli R-15 від Сoffee Tech Еngineering (Ізраїль).

Рекомендовані

Кава в зернах illusion Costa Rica Cordillero Del Fuego 200г

Кава в зернах illusion Costa Rica Cordillero Del Fuego 200г

Кава у зернах Illusione Costa Rica Cordillera de Fuego – експериментальний сорт класу Specialty. Зав..

405.00грн