БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Ерл Грей - легендарний чай


Легенди про чай Ерл Грей

Зрозуміло, назва з'явилася від імені знаменитого графа. Його історія проста: врятувавши життя китайському вельможі, він отримав у подарунок на рідкість ароматний чай. Він лежав у особливої ​​жерстяній банці, що зберігає аромат свіжим протягом довгих годин. Граф Чарльз Грей негайно повіз новий сорт чаю додому. У підсумку, цей сорт полюбила не тільки сім'я графа, але і весь світ, що і залишилося непохитно по цей час.

В іншій версії історії торговий корабель потрапив у шторм, і тюки чаю залило бергамотовим маслом. Дорожнеча товару не дозволила морякам викинути його, і вони продали шлюб англійцям. Однак останнім чай так сподобався, що знадобилася нова партія. Назва ж сталося на ім'я аристократа, який володів плантаціями індійського чаю.

У третій версії легенди один знатний англійська юнак спробував в китайській провінції чудовий зелений чай, ароматизований апельсином. Але, повернувшись на батьківщину, він зрозумів, що відтворити рецепт не вдасться через брак обох компонентів. Тоді він змішав чорний чай з маслом бергамоту. Результат порадував маси й створив цілий культ Ерл Грея. Зараз до цього сорту чаю відносять також білий і зелений чай з бергамотом, виділяючи його основним компонентом букета.


У чому особливість смаку цього чаю?

Перш за все, секрет успіху лежить в його міцності та ароматності. За пару хвилин Ерл Грей дає насичений коричнево-золотий колір. Смак яскравий, терпкий, характерний. Це чай з темпераментом. Але, незважаючи на таку глибину смаку, родзинку йому надає легкість бергамота, що дає цитрусовий відтінок. Цей чай заряджає всіх навколо ейфорією і дає енергію на цілий день. Тонкий солодкуватий післясмак дає відчуття свободи і юності, підвищує настрій і надає тонізуючий ефект на довгі години. Ерл Грей швидко приводить до тями та готує організм до нового дня.


Чай Ерл Грей від Базілур

ТМ Базілур готова з радістю представити своїм шанувальникам колекцію "Обрана класика". Велика колекція "Обрана класика" створена для того, щоб радувати любителів ексклюзивного преміального чаю кращих сортів всіх часів і народів. Тут ви зможете знайти те, чого так давно шукали. Ерл Грей в картонній упаковці сіро-чорного кольору зробить життя динамічніше і веселіше.

Купити Ерл Грей ви також можете з колекції "Східна" Перcідскій граф Грей. Неймовірний дизайн і форма упаковки півмісяця стане відмінним подарунком для чоловіків. А ексклюзивна натуральна добавка аромату мандарина додасть родзинку вашому подарунку.

Спробуйте цей сорт чаю зараз, і ви вже не зможете від нього відмовитися!


Схожі статті

Чайні традиції та церемонії. Як все починалось...

Чайні традиції та церемонії. Як все починалось...

Як же багато складено легенд про чай, але по цей час ніхто не знає які з них правдиві, а які ні. Люди відкрили чай близько п'яти тисяч років тому. Принаймні перші документи зі згадкою цього напою датуються саме цим часом. Але повернімося до легенд. Ми розповімо вам саму романтичну з усіх.

Рекомендовані

Чай чорний Basilur Обрана класика Ерл Грей картон 100г

Чай чорний Basilur Обрана класика Ерл Грей картон 100г

Ерл Грей - це класичний ароматизований чай. Приємна терпкість бергамотового масла припала до смаку н..

205.00грн

Чай зелений Basilur Магічні фрукти Ерл Грей і мандарин картон 100г

Чай зелений Basilur Магічні фрукти Ерл Грей і мандарин картон 100г

Як ви уявляєте собі ідеальний літній чай? Зелений з м'ятою або може з лимоном? Якось це банально! ТМ..

195.00грн

Чай чорний Basilur Східна колекція Перський Граф Грей 100г

Чай чорний Basilur Східна колекція Перський Граф Грей 100г

Чорний цейлонський чай Перський Граф Грей — це вишуканий і ароматний чай, що поєднує в собі багатств..

310.00грн

Чай чорний Basilur Східна колекція Перський Граф Грей картон 100г

Чай чорний Basilur Східна колекція Перський Граф Грей картон 100г

Чорний цейлонський чай Перський Граф Грей — це вишуканий і ароматний чай, що поєднує в собі багатств..

189.00грн