БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Чай Пуер - класичний китайський чай

В наші дні китайський Пуер — один з актуальних і модних сортів чаю. Розберімося, що ж такого цінного в цьому напої і яким способом можна його заварювати?

Історія чаю пуер налічує тисячоліття! Вона стартувала з зеленого - шен -пуера в провінції Юнань, розташованої в південно-західній частині Китаю. Чорний — шу пуер винайшли на багато століть пізніше, а саме у 20 столітті. В епоху імператорів торгівля цим чаєм зосередилася в селищі Пуер, від нього і пішла ця назва.
Такий чай може зберігатися довгі роки й від часу його смак і аромат стає тільки краще.

Пуери діляться на зелений і чорний. Зелений — Шен Пуер роблять за технологією, що стала багатовіковою традицією. Природна ферментація чайного листа проходить протягом тривалого часу без допоміжної обробки.

Чорний — Шу Пуер зістарюють примусово. Метод його виробництва полягає в тривалому зволоженні чайної сировини для скорочення та прискорення ферментації. Винахід даної технології відноситься до 1970-х років, він зробив справжню революцію в чайній індустрії. І завдяки цьому, ми можемо сьогодні насолоджуватися по істині унікальним напоєм.

У смаку Шу Пуеру немає гіркоти, м'яка терпкість, легка кислотність, солодкий післясмак.
Аромат: сухофрукти, дерево сухе і вологе, горіхи, хліб, шоколад, сухі ягоди, приємний аромат вологої землі після дощу.
Колір настою: варіює від темно-каштанового до рубіново-чорного.


Чим корисний Шу Пуер, який його ефект при постійному вживанні?
Китайський пуер цінується за його лікувальні властивості:
• Омолоджує, допомагає знизити рівень холестерину в крові;
• покращує обмінні процеси, стан травної системи;
• зменшує ризики серцево-судинних захворювань;
• хороший помічник при зниженні ваги.

Щоб правильно заварити китайський чай пуер, вам знадобиться відповідний чайний посуд, хороша вода і, звичайно, чай. Ми рекомендуємо почати знайомство з родзинки Китайської колекції ТМ Basilur – Шу Пуер. Купити чай пуер та інші чаї Basilur можна в нашому інтернет-магазині, так як ми є офіційним дистриб'ютором цієї марки в Україні та гарантуємо оригінальну якість продукції.

Як заварювати пуер?
Його можна приготувати за класичною технологією: 1 чайну ложку чаю на чашку води при температурі 100 C, дати настоятися 2-3 хвилини. Важливо: воду потрібно правильно закип'ятити, тобто вимкнути її відразу, як з'являться бульбашки кипіння, це називається довести до «білого ключа».

Холодний пуер
Холодний пуер — незамінний напій в жарку погоду. Він чудово втамовує спрагу, освіжає й тонізує. А також, дарує бадьорість на цілий день.

Смачний і оригінальний холодний чай можна з легкістю приготувати на домашній кухні.
Інгредієнти:
- Чай Пуер
- лимон або лайм, 1 шт, порізати тоненькими кружечками
- цукор, або солодкий сироп на ваш вибір. Маленький лайфхак: щоб цукор повністю розчинився, додайте його в гарячий чай.
- заздалегідь заморожені кубики льоду

Покрокове приготування:
Заварити Пуер як описано вище і потім йому охолонути.
Кубики льоду і шмвточки цитрусових викласти у високу склянку.
На дно склянки налити сироп (за смаком), а потім повільно заповнити остиглий пуер.
На край склянки як декор можна одягнути кружечок лайма чи лимона. І звичайно, можна дати волю фантазії і прикрасити напій коктейльними аксесуарами (парасолька, трубочки).

Насолоджуйтесь унікальним китайським чаєм пуер та приєднуйтесь до традицій чайної культури!