БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

Найдорожчий чай у світі

Ви, напевно, спробували кілька сортів чаю, поміняли не одну фірму. Якийсь Вам сподобався більше, якийсь менше. Можливо, Ви вже знайшли свій ідеальний за всіма параметрами чай. Але випиваючи чашечку улюбленого чаю, Ви ніколи не замислювалися який у світі найдорожчий чай і в чому його особливість? У цій статті ми розповімо Вам про 7 найдорожчих чаїв у світі та запропонуємо які гідні аналоги є в колекціях Basilur.


7. Квітковий чай "Tienchi"


170 $ за 1 кг

Це один з видів женьшеню, який вирощують в Китаї. Він ще називається Panax notoginseng, що дослівно означає «лечу все». Цей чай допоможе впоратися з безсонням, очистить організм від токсинів, шкіру від висипань, так що цінується він досить високо в усій Азії. Саме там Ви зможете спробувати цей чай. За смаком він нагадує трав'яний на основі женьшеню і м'яти.


6. Бірюзовий улун "Tieguanyin"


200 $ за 1 кг

Tieguanyin в перекладі означає «Залізна богиня милосердя». У Китаї цей чай один з найпопулярніших. Як і всі улуни він трохи терпкий, але його особливість — приємна насолода, яка залишається в післясмаку досить довго. Якщо ви давно хотіли спробувати китайський чай, але не знали де взяти справжній і якісний, спробуйте Те Гуань Інь з Китайської колекції Basilur.


5. Чай "Silver Tips Imperial" від Makaibari Tea Estate


400 $ за 1 кг

Цей індійський чай відрізняється своїм насиченим смаком і ніжним ароматом. Чай сімейства Дарджилінг виростає на плантаціях Макайбарі в однойменному регіоні. Ця фабрика вважається однією з перших в Індії, тут вирощуються тільки органічні чаї. Silver Tips Imperial збирається в повний місяць і переплітається з срібними смужками. Можливо, саме така технологія робить його таким особливим. В основному компанія Basilur займається цейлонськими чаями, але індійський Дарджилінг із колекції Обрана класика є виключенням! Настій на основі Дарджилинга буде світло-бурштиновим, в ароматі відчуваються квіткові відтінки, а смаку властива легка мускатна нотка і ледь помітна терпкість.


4. Японський зелений чай "Gyokuro"


650 $ за 1 кг

Особливістю цього чаю є сприятливий вплив на розумову діяльність. В Японії його називають «чаєм для геніїв». А все завдяки особливому способу обробки чайного листя. Цей чай за 2-3 тижні до збору накривають тентами (метод тіньового просушування), що підвищує вміст кофеїну і прибирає неприємну гіркоту. Після збору листочки пропарюють на морських водоростях і насичуються йодом, кальцієм і іншими мікроелементами. Як альтернативу радимо спробувати чай Basilur Обрана класика Сенча. Для цього напою збирають лише верхні наймолодші листочки. Саме тому смак чаю має приємну трав'янисту нотку. Головною особливістю Сенчі є те, що для зупинки окислювальних процесів листя пропарюють, а не прожарюють, як інші чаї. Внаслідок цього в них залишається набагато більше корисних речовин. Можливо, це саме той чай, який ви так довго шукали!


3. Пуер "Poo Poo"


1500 $ за 1 кг

Один з найдивніших і смачних чаїв. Зростає пу-ер "Пу Пу" на плантаціях провінції Юньнань в Китаї. Він дуже схожий на гранульований чай, але насправді це екскременти особливих жучків, які протягом усього свого життя харчуються виключно чайними листочками. Особливим цей пу-ер роблять не тільки жучки, а й цілющі властивості. У Китаї такий чай заведено дарувати найшановнішим гостям, хоча не кожен може собі це дозволити. Пу-ер з китайської колекції Basilur - особливий чай, який на відміну від інших, з часом стає тільки краще. Цікаво, що Пу-ер називають коньяком серед чаю.


2. Чай "Panda Dung"


7000 $ за 1 кг

Це найбільш патріотичний чай Китаю. Фермер Ан Янши організував своє виробництво в 2011 році, коли вперше спробував напій, заварений з чайних листочків, які удобрювали екскрементами панд. Так би мовити, головне надбання Китаю, удобрене за допомогою символу Китаю! Внаслідок того, що панди харчуються тільки бамбуком і засвоюється він на 30%, то добриво виходить досить поживним для чайних кущів. Напій виходить дуже ароматним і багато китайців готові платити велику суму за те, щоб спробувати його.


1.Чай "Da-Hong Pao"



700 000 $ за 1 кг

Найдорожчим чаєм у світі є китайський чай Da-Hong Pao. Назва перекладається як «велика червона мантія». Воно пов'язане з імператорською династією Мін, яка прославила цей чай, як цілющий. Зараз залишилося близько 6 кущів цього благородного чаю, які останній раз давали урожай у 2002 році. У продажу цей чаю знайти неможливо, тільки високопоставлені особи Китаю можуть зрідка побалувати себе цим прекрасним напоєм з останніх запасів.

Схожі статті

ТОП-5 зелених чаїв ТМ Basilur

ТОП-5 зелених чаїв ТМ Basilur

Купівля нового чаю у домашню колекцію іноді стає цілою подією. Хочеться вибрати щось особливе, той чай, який не просто займе місце на полиці. Ми шукаємо відгуки, ретельно вивчаємо склади та вивчаємо рекомендації.


На нашому сайті basilur.com.ua ви зможете придбати товар, що сподобався, всього в один клік. Пропонуємо вам ТОП-5 зелених чаїв на думку наших клієнтів.