БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА при замовленні від 900 грн
  • 0 800 304 622Безкоштовно по Україні
  • ПН-ПТ з 9:00 до 17:00

15 грудня Міжнародний День Чаю

Вже не одне століття чайний напій зігріває серця багатьох людей на планеті. Це напій з багатою історією, яка триває багато років, і корінням веде в сиву давнину. Виявляється у чаю є своє свято.


«Міжнародний день чаю» (International tea day)

Всесвітній день чаю відмічають 15 грудня. Ця дата обрана не випадково, як нагадування про події двохсотлітньої давнини в Америці, які вивели на новий рівень торгівлю чаєм і привели до американської революції. Це так зване «Бостонське чаювання».


Після довгих і неодноразових обговорень рішення відзначати «Міжнародний день чаю» було прийнято на Всесвітньому громадському форумі, що проходив у 2004 р. в індійському місті Мумбай і у 2005 р. в Бразилії, Порт Алегре. Також в цей час оприлюднили Світову Декларацію Прав працівників чайної індустрії.


Свято чаю створено недарма і переслідує такі цілі:

  • популяризація чайного напою
  • розв'язання проблем торгівлі чаєм і залучення до цього питання громадян і урядів,
  • налагодження взаємозв'язку між виробниками та споживачами чаю.


З широким розмахом день чаю відзначають в країнах, де чайна культура займає головні позиції в економіці і у повсякденному житті. Це, наприклад, Індія, Шрі-Ланка, Бангладеш, Непал, В'єтнам, Індонезія, Кенія, Малайзія, Уганда і Танзанія.


Чайні традиції в Україні

В Україні будь то своїх, особливих традицій чаювання ще немає. Але ж ніхто не заважає влаштувати у себе вдома щось на кшталт Дня чаю або чайної вечірки а-ля «Англійське чаювання five o'clock» або «Китайська чайна церемонія». Якщо Ви не бажаєте турбуватися з приготуваннями до чайної церемонії, можна просто запросити до себе рідних або друзів і поговорити за чашкою смачного ароматного чаю про повсякденні справи. А купити чай преміальної якості для вашого ідеального чаювання, можна на офіційному сайті Basilur Tea в Україні.



Домашнє чаювання

Чай з колекції «Китайська» ідеальний для китайської чайної церемонії вдома. У цій збірці представлено п'ять самих популярних у світі сортів китайського чаю  - «Білий чай», «Жасмин зелений», «Те Гуань Інь», «Пу-ер» і «Молочний оолонг». А для англійського чаювання часів королеви Вікторії - ідеальний варіант колекції класичного чаю «Обрана класика», «Чайний острів Цейлон» і «Лист Цейлону». В даних колекціях зібрані кращі у світі класичні чорні та зелені чаї без домішок з родючих плантацій Шрі-Ланки.


Ну що ж, друзі, час пити чай!

Схожі статті

Чайні традиції та церемонії. Як все починалось...

Чайні традиції та церемонії. Як все починалось...

Як же багато складено легенд про чай, але по цей час ніхто не знає які з них правдиві, а які ні. Люди відкрили чай близько п'яти тисяч років тому. Принаймні перші документи зі згадкою цього напою датуються саме цим часом. Але повернімося до легенд. Ми розповімо вам саму романтичну з усіх.

ТМ «Basilur» - чай, який надихає

ТМ «Basilur» - чай, який надихає

Що для Вас чай? Засіб, щоб прокинутися або навпаки розслабитися і зануритися у свої думки? У житті кожної людини цей напій займає не останнє місце. Зараз на ринку України представлена величезна кількість торгових марок, що пропонують чайні моносорти та купажі на різний смак і гаманець. Параметрів, за якими ми обираємо улюблений напій, багато та у кожного вони свої.


А в чому ж особливість ТМ «Basilur»? Цікаво? Тоді читайте статтю і дізнавайтесь цікаві факти!

Рекомендовані

Чай чорний Basilur Лист Цейлону Нувара Елія 100г

Чай чорний Basilur Лист Цейлону Нувара Елія 100г

Цейлонський чай з плантацій Нувара Елія відрізняється світлим золотисто-червоним відтінком і неперев..

340.00грн

Чай чорний Basilur Китайська колекція Пу-ер картон 100г

Чай чорний Basilur Китайська колекція Пу-ер картон 100г

Пу-ер - особливий чай, який на відміну від інших, з часом стає тільки краще. Головна відмінність цьо..

239.00грн

Чай улун Basilur Китайська колекція Те Гуань Інь картон 100г

Чай улун Basilur Китайська колекція Те Гуань Інь картон 100г

Про китайські чаї відомо дуже багато. Адже залізна завіса, яка відділяла "країну вранішнього сонця" ..

193.00грн